Chillcores lösning baseras på att du med din telefon eller läsplatta kan styra ditt hem och göra det smartare. Med vår app kan du enkelt manövrera olika typer av enheter och funktioner i huset, oavsett var du själv befinner dig.

LJUS, EL OCH VÄRME

Med vår lösning kan du billigt och enkelt skapa ett hem som automatiskt tänder och släcker all belysning. Utebelysning och myslampor kan tändas när solen går ner, du kan låta det vara tänt om du har gäster på besök men släcka om det inte är rörelse i huset efter ett visst klockslag. Du kan även kontrollera status på ditt hus, eller ändra status, oavsett du befinner dig i huset, på tomten eller andra sidan jordklotet. Koppla upp ditt värmesystem, och spara pengar, men spara även på miljön. Koppla upp alla lampor, markismotorer, fönster, dörrar, eluttag, motorvärmare eller vad du behöver och styr allt automatiskt, manuellt, via input eller via Proxy. Möjligheterna är stora, och de utökas ständigt.

MULTIMEDIA OCH TV

Vi tycker inte att det räcker med att endast kunna styra saker som lampor och motorer – därför har vi även stöd för multimedia. Genom att koppla in en TV-antenn, så kan du se på direktsänd TV på en eller flera TV-apparater, eller se samma direktsända program på din Iphone/Ipad eller Android telefon/platta. Du kan även låta produkten göra inspelningar automatiskt av program som du inte vill missa, men du kan lika enkelt starta en inspelning från var som helst i världen. Du kan titta på direktsänd TV eller inspelad TV från ditt system hemma i huset, oavsett du befinner dig i sommarstugan, på semester i Spanien eller hos grannen. Du kan även se på filmfiler eller lyssna på musik, från hårddiskar eller datorer på nätverket.

INTERNET

Många av de tjänster och innovationer på underhållningssidan som finns i dag, och som håller på att utvecklas, använder Internet som plattform för distribution. Vi har byggt in stöd för online-baserade tjänster i våra produkter, som kan användas på ett lika enkelt sätt som övriga delar. Du kan titta på YouTube-klipp på din TV, lyssna på mer än 4000 radiokanaler eller på musik via Spotify på din stereo i ett eller flera rum, och vi fortsätter löpande att bygga in stöd för fler online-tjänster.

TRYGGHET

Med vår lösning kan du öka både känslan och den faktiska nivån av trygghet. Kontrollera om spisen eller kaffekokaren är avstängda när du sitter på jobbet. Du kan få larm om dörrar eller fönster har öppnats och enkelt skapa slumpmässiga program för ljus, och ljud i huset när du är på semester. Möjligheterna att skapa en lösning som motsvarar din personliga trygghetsnivå är stora, du bestämmer själv.

FRAMTID

Den tekniska plattform och arkitektur som vi valt att bygga vårt system runt, möjliggör fortsatt utveckling under lång tid. Med vår flexibla arkitektur kan systemet anpassas till framtida förändringar i teknik, regelverk och nya efterfrågade tjänster.

 

 

INSTALLATION

Att installera systemet kräver inga förkunskaper, förutom att man har, och kan använda, en smartphone eller läsplatta och att man kan koppla ihop olika typer av vanliga kontakter. Det krävs minimalt med handpåläggning innan systemet fungerar. Man kan efter hand ställa in systemet exakt som man vill att det skall fungera.

Om man vill ha specialinstallationer, t.ex. gömma el-mottagare bakom el-uttagen i väggen, eller bakom strömknappen på väggen, skall man ta hjälp av en elektriker. Om man trots allt får problem, så finns hjälp och support att få på vår supportsida, eller via vår supporttelefon.

PRODUKTER

Chillcore erbjuder marknaden fyra produkter, som tillsammans med kompletterande produkter från andra leverantörer, behövs för ett fungerande system.

Chillcore® CoreNode – Systemets centralenhet, installeras i huset/lägenheten, och fungerar som plattform för alla funktioner som systemet erbjuder.

Chillcore® MediaPlayer - mediamottagare - tillverkad i svartlackad aluminium - behövs för att kunna ta emot TV och all annan media.

Chillcore® HeaterDevice – kontrollenhet, som behövs för att kunna kontrollera och styra husets värmepump.

Chillcore® RemoteControl - Androidapplikation, som tillsammans med en mobiltelefon eller läsplatta används för att styra och konfigurera alla delar av Chillcore-systemet.

Kompletterande produkter – kringutrustning som fungerar som mottagare eller input till systemet. Exempel på produkter är fjärrströmbrytare, dörr- och fönstersensorer, termometer, rörelsesensorer mer….